Unde ne facem vizita medicală pentru SIGURANȚA CIRCULAȚIEI în 2014?
februarie 28, 2014
Anunț important referitor la Policlinica Bold Vision
martie 2, 2016

Aparent întrebarea nu are sens pentru că, în timp, am fost obisnuiți să asociem lucrurile scumpe cu calitatea sau am preluat expresii de genul ” sunt prea sarac să cumpar ceva ieftin”.

Trebuie sa recunoaștem că era o perioadă când echivalența scump = calitate funcționa, însă de ceva vreme lucrurile sau schimbat, iar motivul este unul cât se poate de simplu și se numește economie de piață sau mai clar CONCURENȚĂ.

Se poate observa această schimbare în multe domenii, dar poate că cel mai pregnant se vede în zona serviciilor, unde datorită concurenței, raportul preț – calitate s-a așezat la un nivel corect.

În ceea ce privește serviciile stomatologice sunt importante criteriile după care evaluăm prețul și criteriile după care evaluăm calitatea, pentru ca economia de piață și implicit concurența nu au doar parți bune, puteți întâlni toate combinațiile posibile:

  • ieftin – fără calitate
  • ieftin – de calitate ( cea mai buna opțiune)
  • scump – fără calitate (cea mai proastă opțiune)
  • scump – de calitate.

Evident, pentru alegerea unui cabinet stomatologic sau a unui medic stomatolog, cei mai multi ar dori să opteze pentru varianta a doua, dar cum le putem diferenția?

In primul rând trebuie sa știm că în orice interacțiune cu un medic stomatolog (de la cele mai simple – detartraj, carii simple, până la cele mai complexe – tratament de canal, coroane, fațete, etc.) intervin două elemente: medicul stomatolog cu experiență, îndemanarea, grija sa pentru pacient și materialele folosite.

Prima alegere o reprezintă MEDICUL, pentru că odată acesta ales bine vă va face recomandarile potrivite situației medicale și vă va prezenta optiunile referitoare la materiale din punct de vedere al raportului pret – calitate, iar pacientul va fi cel care alege.

Și acum întrebarea: CUM îmi aleg MEDICUL STOMATOLOG?

Există o mulțime de criterii pe care să le aveți în vedere, unele obiective și altele subiective.

Experiența este unul dintre criteriile importante, cu precizarea că aceasta trebuie completată de o permanentă instruire pentru a ține pasul cu noile tehnologii și tehnici de lucru. Atunci când vorbim de peste 30 de ani de experiență practică și cazuri din cele mai diverse, completată de o carieră didactică ce presupune lucrări științifice și permanenta conectare cu actualitățile din domeniu și în plus participarea periodică la programe de instruire referitoare la tehnici, echipamente sau materiale, putem spune că toate acestea însemnă criterii obiective foarte puternice pentru a alege un astfel de medic stomatolog sau cabinetul său stomatologic.

Dacă aceste elemente sunt completate de calitatea umană a acestui medic stomatolog exprimată prin grija și atenția pentru pacient, în primul rând și prin capacitatea de a înțelege întregul context patologic și a alege opțiunile de tratament optime care nu întotdeauna înseamnă scump, trebuie să recunoaștem că argumentele sunt cât se poate de clare.

În cabinetul nostru sunt indeplinite aceste criterii, având în vedere că totul va fi realizat pentru un preț corect pe care PACIENTUL în primul rând să îl înțeleagă și apoi să și-l permită.

Revenind la întrebarea de la început, între scump sau calitate recomandarea este sa alegeți calitatea și încrederea și ulterior sa decideți, împreuna cu medicul stomatolog tratamentul potrivit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *